Jag föraktar andra människor. Eller i alla fall en del. För att vara exakt: Den delen som är telefonsäljare, vilket verkar vara ca 99% av Sveriges befolkning. I alla fall i våran telefon.
Ja – vi har fast hemtelefon.
Ja – vi är anmälda till NIX.
Nej – det verkar inte som att någon har fattat vad NIX innebär.

Minst ett samtal i veckan kommer från Bonnier, det är PC-tidningen eller Gör det själv eller Riv ett hus eller Köp en tidning. Varje gång berättar vi att vi inte är intresserade, att vi är anmälda till NIX-registret och att de ska radera våra uppgifter (vilket de säger att de ska göra). Lik förb-nn-t ringer de nästa vecka igen om någon ny tidning som har något nytt bra erbjudande.

Än värre är säljföretaget Makalös. De är verkligen vad de heter. De har som uppdrag att packa på oss lantisar DN som ett specialerbjudande som går ut på att man får DN fredag, lördag och söndag under sommaren till ett mycket fördelaktigt pris.
1. Varför skulle jag som bor i kalmar vilja läsa DN?
2. Om jag nu mot förmodan skulle vilja läsa DN, varför får jag inte själv välja att ringa upp lämplig säljkanal och beställa tidningen i fråga?
3. Hur kan de lova att jag ska få tidningen fredag, lördag och söndag när vi inte ens har tidingsutdelning på söndagar?
samma sak här – vi säger att vi inte är intresserade, att vi är anmälda till NIX och att de ska radera våra uppgifter. Lik förb-nn-t ringer de nästa vecka igen om samma tidning som har samma bra erbjudande.

Låt mig vara i fred. Låt mig slippa all j-vla reklam. Jag har en skylt på brevlådan, jag ser inte på TV, jag lyssnar på P1 eller ibland P3. Jag har till och med registrerat mig på reklamfritt.se! Låt mig vara, mitt liv blir troligen bättre utan all reklam och alla telefonsäljare.

Oops – nästan alla telefonsäljare. Jag är ju gift med en…